Sidor

fredag 4 oktober 2013

Allt i en härlig röra

Hoppsan! Sex grader stod det på termometern i morse. Fram med fleecetröja och jacka. Och jag som hade tänkt bada nästa vecka när vi ska iväg på en konferens på en ö...

Igår stack jag iväg på en blixtvisit till Thessaloniki. Svenskgrekiska föreningen inbjöd till en träff på ett nytt ställe, café Comunale mitt i stan. Och det kom 18 personer, och hälften av dem nya bekantskaper! Jättetrevligt.
Annars läser jag boken Kaos, kollar på Pascalidou som avhandlar krisen i diverse svenska tv-hörnor (recension ska skrivas), lyssnar på Spotify (finns sen en vecka i Grekland), lagar mat till en nyopererad väninna, går på sånglektioner och körövningar, funderar på pilates, dricker hemgjord granatäppeljuice, virkar några varv då och då på en babyfilt, promenerar och njuter av bergen i fjärran, letar unga jordbrukare för intervju,  försöker hålla koll på vad som händer i Aten med gripandet av Gyllene Grynings höjdare. Allt i en härlig röra.

3 kommentarer:

Monica Pizanias sa...

Flitiga du! Det mesta låter roligt dessutom.

Elisabet Grönte sa...

Hejsan! Roligt att läsa dina blogginlägg. Letar du efter en svensk eller grekisk jordbrukare. Jag känner en gotländsk kille på 29år som ansvarar för en stor gård. Han är ett fenomen dels för hans engagemang för egna gården o sen näringspolitiskt. Kolla på facebook Mats Ekström.

Grekland nu sa...

Monica - Precis, jag försöker göra sånt jag tycker om (när det är möjligt)! Det mår man bra av, tror jag...
Elisabeth - Så synd att det är grekiska jordbrukare jag letar efter!! Hade gärna tagit mej en tur till Gotland... Det här ska handla om att allt fler unga vuxna i dessa arbetslöshetestider söker sej tillbaka till jorden. Så känner du - eller nån annan som läser - nån sån, så får ni gärna höra av er! Ha det gott och hälsa maken!