Sidor

onsdag 2 oktober 2013

Olympiska elden har tänts

Och så har den olympiska elden påbörjat sin färd över jorden igen. Den startade som alltid i Olympia i söndags, med en vacker ceremoni. (Bild från nätet).Under en veckas tid är den på väg genom Grekland och idag var det Naousas tur. Vi stod där på torget en bra stund innan stans främste skidåkare, Sofia Ralli, kom springande med facklan. Hon var med på förra vinter-OS och ska vara med i februari i Sochi i Ryssland också.
Det blev lite dansuppvisning också från stans ungdomar.
Sen var det dags för elden att fara vidare. Här ser vi Dimitris Tsimbris som tagit flera medaljer i Special Olympics. Glädjen han känner över denna ära går inte att ta fel på!
Ok. OS är numera en tveksam historia, med en hel del smutsig byk. Man kan nog säga att OS i Aten 2004 var inledningen till den kris som landet nu går igenom. Men själva grundidén ändå är behjärtansvärd och jag kan inte låta bli att tycka att de här ceremonierna är fina. Men det är lite kluvet att se alla bilar som följde elden och tänka på alla kostnader när det finns så många andra behov just nu. En person bredvid mej i publiken muttrade "Για γιορτές και πανηγύρια είμαστε πρώτοι" (när det gäller fester och evenemang är vi på topp)...Och det ligger något i det.

Inga kommentarer: