Sidor

lördag 12 oktober 2013

Brittsommar på Thassos

Grekisk brittsommar tycker jag vi kallar de fina dagar vi just nu har. Sol, vindstilla, 25 grader i skuggan, vad mer kan man begära. Igår åkte vi från Naousa i höstligt spöregn, men när vi klev i land på ön Thassos bröt solen igenom molnen och lyste upp tillvaron.
Tack vare de där stjärnorna som maken sysslar med, så kommer vi iväg på såna här små utflykter ibland. Här i byn Potos, på den fantastiska hotellanläggningen Alexandra Beach hotell, njuter vi av livet (ok, maken deltar förstås i konferensen också...).Lyx till budgetpris, tack vare lågsäsong.
Eller vad sägs om soluppgång nerte vid stranden.
Morgonpromenad till byn Potos..

Vila vid poolen. På kvällen speglar sej palmerna i det blå vattnet.
Och bad i havet. Jag blev inte långvarig, men jag doppade mej i alla fall!
Och självklart finns det en massa teleskop här också, både natt och dag. Enklast är det ju att fotografera de teleskop som observerar solen. Stjärnvisningen igår kväll uppe på roof garden var tjusig, men omöjlig att fota. Den fick vi uppleva utan kamera...

1 kommentar:

eija sa...

Aah, ni har bott härligt på Thassos:-)!
Jag har bara gått försiktigt många gånger där förbi Alexandra Beach, dock en gång druckit ett glass öl där på strandbaren. Tack för dina fina bilder om ön!! Kul att ni hade så vackert väder där!
Χαιρετίσματα
Eija