Sidor

onsdag 27 november 2013

Makens bok om stjärnbilder

Sol och tre plusgrader! En härlig vinterdag. Måste nog leta fram lite tjockare jacka ur garderoben innan jag går ut.
Ett litet tips till er som bor i Grekland: Tillsammans med kommande lördags tidning Ta Nea får man också en bok om stjärnbildernas mytologi och historia. Det är en bok skriven av maken. Så passa på och köp om ni är intresserade av astronomi och kan grekiska! Kanske en lämplig julklapp?

Nu ska jag gå till apoteket och få min influensaspruta. Och sen blir det demonstration på torget...

4 kommentarer:

anneli sa...

Grattis till makens bok!Min grekiska kanske inte räcker till att förstå allt,men ska be grekiska vänner översätta lite.
Här behövs också vinterkläder redan!

Birgitta Ryås sa...

Vad roligt med H:s bok! Hälsa och gratulera!
Så trevligt att ni också får lite vinter!
Här har det faktiskt också varit + 3 grader idag, men eftersom marken var kylig så var det blixthalt ute. Många bussturer ställdes in pga halkan. Mycket otäckt!
Kram!

Ingrid sa...

Vi fick den första snön för den här vintern. Inget roligt! Så skolorna i Florina var stängda. Jag såg på nyheterna att skolorna i Naousa stängdes i dag p.g.a. att de inte har någon eldningsolja. Det är så tragiskt, tycker jag, när man hör sådana nyheter men det är tyvärr inte första gången och troligtvis inte sista iheller. Det är inte klokt att skolungarna ska behöva sitta frysa i skolorna år 2013. Den s.k. trojkan skulle behöva komma hit upp i de kalla delarna av Grekland och se hur det verkligen står till och inte bara titta på sina siffror på pappren. Man blir förbannad.

Grekland nu sa...

Anneli - Det är en bok som man nog inte sitter och sträckläser, utan mer använder som en uppslagsbok. Så det går bra att läsa små sycken här och där.
Birgitta - Tack, jag ska hälsa honom! Tänk att vi har samma temperatur, idag var det bara 2 grader. Men ingen halka här i alla fall.
Ingrid - Ja, jag så på tv att det snöade hos er. Och angående frysande skolelever så kan du se bilder jag nyss satt in. Förbannad och arg kan man verkligen bli!