Sidor

söndag 15 december 2013

Lucia och högsta vinsten

Jodå, nu har jag firat Lucia i dagarna tre. Kulmen var igår kväll när svenskgrekiska föreningen hade luciafest tillsammans med svenska skolan i Thessaloniki. Alltid lika rörande och vackert när barnen som kämpar på med svenska språket sjunger de klassiska sångerna och läser dikter. Ett hundratal personer kom, så det var så där lagom trångt och varmt och familjärt som det ska vara på Lucia.
Och självklart kom tomten också med sin säck. Han omringades snabbt av nyfikna barn.

Och vet ni vad??! Vem tror ni vann högsta vinsten i lotteriet igår då??? Tjolahopp, tjolahopp, jajamensan - JAG vann för en gångs skull! Jag som aldrig vinner nåt (har ju tur i kärlek istället). Halva priset på en biljett till Sverige, minsann, yes, yes, yes...


5 kommentarer:

Pettas sa...

Grattis till en fin vinst!:)
Jag har läst en hel del bloggar nu i luciatider och konstaterar en aning förvånat, att alla som bor utanför Norden kanske firar mycket mera än vi som bor mitt i och är på plats. Kanske det är ett normalt beteende...längre bort man är från "hemmet" närmare kommer traditionerna.
Fint är det i alla fall!

Grekland nu sa...

Pettas - Ja, så är det nog! Det känns extra viktigt att hålla fast vid vissa traditioner när man är utomlands. Fast just Lucia har alltid varit en favorithögtid för mej.

Ingegerd sa...

Åh så roligt. Ett stort grattis. Det var roligt att just du vann förstapriset.

Unknown sa...

Ett stort GRATTIS till vinsten!

Birgitta Ryås sa...

Grattis till vinsten! Vad roligt!
Får höra sedan när du kommer till Sverige...
Kram!