Sidor

tisdag 10 december 2013

Om bilder på vift

Dags att byta ingångsbild för bloggen. Nu lämnar vi stranden tills vidare, nu får det bli en snöbild från jul förra året. Yngste sonen var uppe i 3-5 Pigadia och det var en sån där fantastisk solig vinterdag. SÅ mycket snö har vi dock inte fått än i år, men det kanske kommer. Och jag HOPPAS det kommer, för Naousa behöver sina skidturister.

Här kan ni se en film som ligger ute på Youtube med bilder från Naousa i vinterskrud. Hittade den på fb i morse - och döm om min förvåning när jag såg att minst tio bilder är mina egna! Vet inte vem signaturen 33Macedon är - troligen nån jag känner till - men visst är det fräckt att bara ta för sej av bilder som jag haft på bloggen, utan att fråga.

I vilket fall som helst så njuter jag av att bo i en underbart vacker trakt, både vinter, vår, sommar och höst.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men hu, vad det ser kallt ut! Inget jag önskar mig, faktiskt. F.ö. har jag undrat litet över turbulensen, hoppas det är något högst tillfälligt, vad det än gäller. Lugnt och fint vill vi ha det, inte sant?
h. Inga-Britt

Ingegerd sa...

En underbar bild. Man skulle kunna tro att den var från norra Sverige. Fastän jag vet att det finns flera skidorter i norra Grekland blir jag lika överraskad av alla vackra snöbilder därifrån. Tråkigt med fotona. Jag vet ju att man kan sätta en stämpel på korten som liknar en vattenstämpel men kan inte tekniken för hur man gör.Då skulle du ju i alla fall få ditt namn på med en © stämpel. Hoppas det löser sig till det bästa.

Anonym sa...

Naousa känns som något jag skulle vilja besöka...och smaka alla goviner som kommer därifrån, men framförallt uppleva ett nordligare Grekland...man vet aldrig, kanske en dag :) Men så trist med fotona...skriv en kommentar och berätta att du är fotografen!!! Kram till dig från nordligaste Svenska Lappland/Gudrun i byn

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Ja, den dagen då bilden togs var det rejält kallt, det minns jag. Ang turbulensen så får vi se vad som händer - men lugnt och fint vill vi helt säkert ha det!!
Ingegerd - Ja visst är det en bild som lika gärna kunde varit tagen i Sverige. Och det går nog att sätta sitt namn på bilderna men jag har inte lärt mej hur man gör. Sen får man kanske skylla sej själv om man lägger ut bilder på bloggen och fb. Det är ju inga personliga bilder, men ändå kunde man ju tycka att "Macedon" kunde ha frågat mej först!

Ingrid sa...

Nu kommer jag igen ang. pelletskamin. Att omvandla en oljepanna till pellets är dyrt. Men en pelletskamin på 10-12kw, där bara varm luft strömmar ut från kaminen, kostar mellan 1200-1700 euro. Ju större lägenheten är desto mer kw måste kaminen ha. Om du vill, gå in på nätet och leta efter αερόθερμες σόμπες πελλετς. Eldningsoljan har ju blivit så himla dyr så många här i Florina har övergått till luftburna pelletskaminer. Nackdelen är förstås att man inte har en jämn värme i hela lägenheten. Men så är det när man måste spara in lite på värmekostnaderna, man kan inte ha alla fördelar och ändå elda billigt.
Men nu kommer jag inte flera gånger ang. det här temat för annars blir du väl trött på mig.
H / Ingrid

Grekland nu sa...

Gudrun i byn - Tycker absolut att du ska komma hitåt, det finns mycket att upptäcka i norra delen av landet! Ang fotona så ska jag försöka få reda på vem som ligger bakom.
Ingrid - Nej, ingen fara, jag tröttnar inte på några kommentarer! Och tack för uppgifterna om pelletskaminerna. Det vi kollade var just att omvandla en oljepanna till pellets och det var inte billigt.

Anonym sa...

En bra dokumentär (fransk) om Greklands väg mot krisen. Visades nyligen i svensk tv.
http://www.youtube.com/watch?v=o9XJcHI5S7w