Sidor

fredag 17 januari 2014

Om en överhoppad årstid


Nej nej, det ÄR inte vår än! Men växterna verkar tro det denna konstiga mildvinter. Maskrosor och tusenskönor den 17 januari är inte normalt ens i Grekland. Till och med maskrosbollar finns det. Men så kan det bli när solen är som mest aktiv och har en massa fläckar, säger maken som alltid har en astronomisk förklaring.
Kan ju inte klaga och säga att det är otrevligt precis med sol och 14-15 grader varmt, men lite konstigt är det. Man kan ju inte bara hoppa över en årstid sådär! Nån ordning och reda måste det ju vara på torpet. Undrar om vi får vinter i februari istället?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tja, här kom vintern sent, men plötsligt. Och nu är det ordentligt kallt, så hoppet om en mild och snöfri vinter kom på skam. Dvs snö har vi inte sett mycket av än, men på ett par månader hinner mycket hända. Njut ni av vårblomstren!
h, Inga-Britt

m sa...

Hoppas maken har rätt, då borde det vara ett övergående fenomen och inte en sån där ny istid eller tvärtom, beroende på vem som har ordet. -Fast vi små jordvarelser har ju rätt korta perspektiv...

Anonym sa...

Monica P, alltså, jag slarvar med underskriften.

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Ja, jag förstår att ni fått rejäl vinter nu, undrar om den kommer hit också? Tills dess så njuter jag väl trots allt av att slippa snö och kyla...
Monica - Enligt honom är det nog övergående, men samtidigt pågår ju den globala uppvärmingen så man vet aldrig vad som kommer att hända...Och att vi jordvarelser har kort perspektiv har du helt rätt i!