Sidor

måndag 27 januari 2014

Snön ligger vit

Så ja, nu överensstämmer verkligheten något bättre med min bild i blogghuvudet här ovanför. Den bilden är tagen uppe på skidanläggningen förra året. Men hittills har ju vintern varit extremt snöfattig, så det kändes nästan lite fel att ha den kvar...Ända tills nu, då.
För i morse var det vitt på taken. Och om man ska vara ärlig, nästan BARA på taken och på träden. Så jag fick skynda mej ut för att få till några bilder medan snön ligger kvar. Och som alltid är det då parken som är närmast - och vackrast. Bilden är tagen i färg, men blev nästan svartvit! De enda personerna i parken var jag och tre till med kameran i högsta hugg, såna blir vi när det kommer tre cm snö, haha...

 Halva nyhetssändningarna på grekisk TV handlar förstås om snön, den behandlas alltid som världens nyhet. Och resten av sändningarna handlar om den kraftiga jordbävningen på Kefalonia igår, 5,8 Richter. Kefalonia råkade ut för en stor jordbävning 1953 då nästan hela ön jämnades med marken och det räddade ön denna gång, sägs det, eftersom de hus som då byggdes upp igen gjordes extra jordbävningssäkra.

(Har lite svårt för sånt här röstfiske, men om det är nån mer som vill rösta på min blogg i Supersaver Travel Blog Award, så kan ni göra det här.)

5 kommentarer:

Elisabeth Brissman sa...

Åh så fina bilder ! Precis en sådan bro har vi i vår stadspark i Kalmar och den fotograferade jag i går på vår snöpromenad. Snön faller fortfarande och det gillar jag inte.

Linda/Candygirl sa...

Såna vackra bilder.. den med bron är ju helt fantastiskt.

Unknown sa...

Instämmer med föregående kommentar, bilden med bron är sagolikt vacker!

Birgitta i Umeå sa...

TTänk att snö kan vara så vacker. Och så grinig ibland.

Grekland nu sa...

Elisabeth - Broar är nåt visst att fotografera, eller hur..! Jag gillar inte heller när det snöar, men ett par dar på året kan jag stå ut med (som det brukar vara här).
Linda - Tack! Ja, den gillar jag också. Och jag har inte gjort ett dugg med den i photoshop eller så, jag bara tog den rakt av! Men det var väl nåt med ljuset just då, kank inte förklara det på annat vis.
Anonym - Tack!
Birgitta - Jo, visst är det vackert med snö! Men helst på avstånd och i små doser...