Sidor

torsdag 27 februari 2014

Naousa i direktsändning


Råkade ramla på en tv-inspelning i dag när jag var ute på stan. Kanske är det min journalistiska näsa som nosar sej till när det händer nåt utöver det vanliga ...
Det var den stora grekiska kanalen ANT1 som gjorde ett direktsänt inslag om den traditionella karnevalen i Naousa.

Några ungdomar dansade och borgmästaren sa några väl valda ord för att locka folk till stan under kommande helg. Allt var väl över på sisådär två minuter och visades i TV vid halv 11-tiden i förmiddags. Här kan man se inslaget (och gapiga programledare som inte kan hålla tyst i bakgrunden).

Det var dagens stora händelse. I övrigt skiner solen och jag förbereder för att få trevligt Aten-besök i helgen.


7 kommentarer:

Anonym sa...

Fint att ni får synas åtminstone 2 minuter i TV!
Själv grämer jag mig över att Victoria Hislop inte finns översatt till svenska, undantaget The Island.
Efter att ha blivit helt fast på tv-serien skulle jag vilja läsa hennes andra böcker. Känns litet jobbigt att läsa dem på engelska, men blir visst enda utvägen. Det retar mig dock kolossalt att "The thread" tycks vara översatt till finska, som ändå är en mindre "läsmarknad". Översättare är för dåligt betalda, är min slutsats.
h. Inga-Britt

Marcus sa...

Sade inte en viss Alexandra att det hade gått så långt att inte ens grekiska kvinnor i TV hade råd att blondera sig. Jisses, såg precis tre superblonderade av tre möjliga kvinnor i det inslaget.

Bara drygt två månader kvar innan det blir Saloniki för första gången i mitt liv. Skall bli roligt att se om det skiljer sig mycket jämfört med Aten.

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Jaså, så Hislop finns bara översatt till svenska med en enda bok? Det tycker jag var dåligt. Jag gillar också hennes böcker, särskilt The Thread som handlar om Thessaloniki (och så boken om Spinalonga förstås).
Marcus - Haha, kul att du la märke till det, för naturligtvis stämmer det inte att kvinnorna i TV inte längre har råd att färga håret. Ska bli roligt att höra dina intryck från Thessaloniki!

Trygve sa...

Hej Inga-Britt!
Stort grattis till den fantastiskt fina placeringen i bloggtävlingen!!!
Jag tänkte, som grädde på moset, berätta Naoussa också fått en utmärkelse idag.
SvD´s vinskribent Mikael Mölstad har i dagens spalt "De bästa vårnyheterna den 1 mars" gett Naoussas Ramnista Xinomavro toppbetyg. Grattis! Jag ska snarast göra en beställning. Det ska bli roligt att prova det!
Hälsningar
Trygve

Trygve sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Trygve sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Grekland nu sa...

Trygve - Tack! Och vad kul för Naousa-vinet att få så bra betyg! Ska genast skriva ett inlägg om detta... Hoppas ni tycker om det! Minns inte om vi var på den vingården när ni var här? Annars tar vi det nästa gång.