Sidor

torsdag 27 mars 2014

Vårtecken!

 Nu är han här! Eller kanske man ska säga att hen är här, för jag vet ju inte vilket kön det är... I vilket fall som helst så är storkens ankomst till klocktornet på kyrkan i Kopanos ett av mina favoritvårtecken.
Storken struntar i att det just i dag är lite råkallt och att det talas om snö igen på höga höjder, den har ändå kommit för att stanna. Och om vi har tur så kanske vi får se några ungar i boet om några veckor. Gissa om det brukar bli trångbott där då.

Minns ni inlägget jag skrev häromdan om hur fem flyktingar omkom i havet utanför Mytilini? Läs gärna utlandskyrkans präst Gunnar Lidéns blogginlägg här om detta. Att dessa människor var på väg till Sverige visste inte jag när jag skrev mitt inlägg. Ibland är det bra att tänka lite extra på vilka människoöden som gömmer sej bakom varje anonym notis.

Ett nytt nummer är förresten ute av tidningen Svenskar i världen, en bra tidning med mycket information för oss som bor utomlands. Där står hur vi kan rösta i EU-valet, hur vi kan få tillbaka svenskt medborgarskap om vi förlorat det plus en hel del annat.


2 kommentarer:

Eva Inathens-Greece sa...

Kul! Storken ser ut att må bara bra däruppe...

Anonym sa...

Det enda ställe jag sett stork var på västsidan av Peloponnesos. Imponerande fåglar, hoppas häckning lyckas.
Monica P