Sidor

måndag 10 mars 2014

Vinterns sista ryck?

Ett iskallt regn smattrar på rutorna och mörkret är kompakt. Längre uppåt berget snöar det troligen. Mars är visserligen första vårmånaden - men kan också vara vinterns sista ryck, som de här dagarna. Grekerna har ett gammalt talesätt som heter "Μάρτης - γδάρτης" och det kanske man kan översätta som att Mars är en månad som klöser, river eller flår oss med sin kyla.
Då kan man bli varm av att läsa artikeln i dagens SvD om ön Hydra. Har själv inte varit på den lilla bilfria ön - har ni? Jag har många fina grekiska öar kvar på min önskelista, säkert fler än ni som bor i Sverige. (Bilden har jag lånat från nätet).
Men i grannstaden Veria har jag varit...senast idag för diverse byråkratiska ärenden. En kopp kaffe på mysiga kafeterian Kochlias blev det också. Förresten, ni ser väl att folk sitter ute? De senaste månaderna har (faktiskt!) kontrollen av rökförbudet på allmänna platser blivit strängare (i alla fall i våra trakter) och det betyder att rökarna numera sitter utomhus. Inte en dag för tidigt...

2 kommentarer:

Anneli sa...

Vi har varit på den underbara ön Hydra :- Vi har också mänga fina öar/platser kvar att besöka!
Här nere har vi nu efter 2 veckors häftiga regn ett underbart försommarväder!
Ha det gott!

Anonym sa...

Har också varit i land på Hydra ett par gånger, men hamnen är tyvärr allt jag sett.
Kan hålla med om att det är på tiden att hålla efter rökarna också hos er, vi har en familjemedlem som är allergiker och det är svårt att hitta ett lämpligt bord på restaurangerna, om det var rökfritt inomhus kunde man i alla fall sitta där, utomhus är det inte så lyckat heller i dagens läge.
h. Inga-Britt