Sidor

onsdag 16 april 2014

En månpromenad i parken

Igår kväll gick vi en månpromenad i parken. Fullmånen hängde som en stor rund lykta över slätten. Eller över vår egen galax, som maken brukar kalla slätten nedanför Naousa på natten när alla lampor är tända...

Det var vackert och magiskt som alltid. Men inte var den "blodig" som det stod i grekiska tidningar, inte heller kunde man se nån månförmörkelse som det stod i svenska tidningar. Visst, det var total månförmörkelse igår, som kunde ses i Nord-och Sydamerika, men varför är det en nyhet här?? Det sker flera månförmörkelser varje år, nånstans på jorden. Och kanske blev månen lite rödaktig då vid förmörkelsen, men varför skrämma folk med blodiga månar här i Grekland? En granntant undrade igår med skräck i rösten vad det är som ska hända med månen...

Men idag ser vi varken måne eller sol, för det är gråmulet och regnigt. Ska ge mej i kast med förberedelserna för äggfärgandet idag, det är ju en hel procedur här i Grekland. Svärmor har köpt 50 (!!!) ägg som jag ska färga, så det tar nog sin tid.

3 kommentarer:

Birgitta i Umeå (men snart på Kreta) sa...

Och ovanligt nog sov jag gott inatt. Trots fullmånen,,,,
Brukar inte göra det.

Anonym sa...

Hos oss var månen jättestor och orange - det var precis när den kom upp över Turkiet, Pserimos och Kos, vi var på hemväg efter en dag vid havet och det var en fin syn.
Monica P

Grekland nu sa...

Birgitta - Jag också! Även jag brukar sova lite oroligt när det är fullmåne...
Monica - Måste ha varit en fin syn! Inte konstigt egentligen att folk genom århundraden varit lite skrämda av månen, den kan verkligen vara stor och nästan lite skräckinjagande ibland.