Sidor

tisdag 22 april 2014

Vardag och reportage

Och så var det slut på helgerna. Slut på äggknackning och för mycket mat. Skönt tycker jag som gillar det vardagliga livet. Men fortfarande är det lite extra trångt om saligheten här hemma, eftersom barnen (ok, de är vuxna, men för mej är de barn) är kvar några dar till.
Vill bara tipsa om ett reportage som jag och min fotografkompis gjort och som nu är publicerat i Sydsvenskan. Det handlar om den våg av unga greker som istället för arbetslöshet väljer att bli bönder. Inte helt lätt, men en del lyckas. Vi har pratat med några som odlar gojibär och en som satsar på sniglar.

Och i Allas nr 17 som kom ut förra veckan finns ett litet resereportage om storstaden Aten. Vissa jobb man gör kan bli liggande länge på en tidningsredaktion, nästan så man glömmer bort att man gjort dom, men plötsligt så publiceras dom.

Solen då? Jodå, den lyser lite blekt på oss idag i alla fall...

3 kommentarer:

Marcus sa...

Vår resa till Saloniki närmar sig. Vet du om det finns något ställe där man kan sätta sig en kväll och lyssna på rebetiko?

Anonym sa...

Bra skrivet! Intressant också, att ungdomar drar åter till landet, måtte de lyckas!- Hur kunde mina föräldrar försörja sig och tre barn med lite skog och tolv kor ...jo genom att jobba året om och ha små krav på bekvämlighet...
Monica P

Grekland nu sa...

Marcus - Visst finns det såna ställen! Ganska många. Ett centralt tips är gatan som leder fram till Plateia Athonos (parallellt med Egnatia) från Plateia Aristotelous. Sen finns det säkert ställen i området Ladadika också. Hoppas ni får det trevligt!
Monica- Ja det finns något positivt i att ungdomar återvänder, det tycker jag. Skillnaden mot förr är väl att de har lite högre krav på inkomst och bejvämlighet, som du säger.