Sidor

måndag 26 maj 2014

Kapellet mitt i havet

Dagarna går fort när man har det sådär extra bra. Så nu är min lilla Kreta-semester redan slut och jag är hemma i Naousa.  Men några bilder till måste jag nog visa innan vi stoppar in resan i vrån för härliga reseminnen.
Vi åkte mot Chania på förmiddagen igår och gjorde en avstickare till Georgioupolis som ligger längs kusten, mellan Chania och Rethymnon. Där finns ett berömt litet kapell som heter Agios Nikolaos. Det ligger som en vit liten sagokyrka mitt i havet, långt ut på en pir, Det var inte helt lätt att tar sej dit, det gällde att kliva försiktigt på de hala stenblocken. Väl ute på udden kunde man tända ett ljus eller bara sitta och fundera på livet.
I Chania var det dags för lunch. Och givetvis åt vi på vår favorittaverna, Tamam, i en gränd precis bakom hamnpromenaden. Det har fantastiskt god mat, som iranskt ris med saffransmak, honungsgrillade grönsaker, fyllda paprikor med yogurt...

Och så var det ju val igår! Både till EU och andra omgången av de grekiska lokala och regionala valen. Vi gick förbi 2:o Dimotiko-skolan i centrala Chania och där var det full fart på röstandet. Och när jag kom hem till Naousa vi 11-tiden på kvällen var hela torget som en stor karnevalsfest. Folk dansade till levande musik, för stan har fått en ny borgmästare. En ung och oprövad kraft med många idéer, han slog den "gamle" borgmästaren med hästlängder...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas er nya borgmästare tillför staden något positivt! Annars skrämmer EU-valets resultat ganska mycket, extremhögerns frammarsch är kanske förståelig men inte desto mindre farligt lik 30-talet, det tål att upprepas. Och vissa personers uttalanden om Hitler-likhet är dessvärre ganska träffande, även om den utpekade inte vill kännas vid det.
Trevlig sommar ö.
Inga-Britt

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Jag hoppas också på vår nye borgmästare! Den förre hade suttit vid makten i tre omgångar (12 år), så nu är det verkligen dags för en förändring. Och extremhögerns frammarsch bör vi alla vara observanta på, det håller jag med dej om.