Sidor

lördag 14 juni 2014

Aristoteles, Alexander och fullmånen

Det är nåt speciellt med fullmånar och arkeologiska platser, i alla fall i Grekland. För här söker man sej gärna till såna platser när månen är full, rund och skinande som en stor lykta.

 Som igår. Då åkte vi till Aristoteles skola, några km utanför Naousa. Ni vet, den plats där filosofen Aristoteles undervisade tonåringen Alexander som så småningom skulle bli "den store". Och vi talar då om ca 340 f. Kr. Där, på den platsen, hade några miljöaktivister ordnat ett stillsamt musikprogram. Folk satt på marken och på samma stenar där Aristoteles och Alexander promenerat en gång i tiden.
I träden hängde vita remsor och i lyktorna brann levande ljus.
Och när så fullmånen sakta kröp fram bakom träden så var stämningen fullbordad.

Sen fick vi bråttom hem för att maken skulle få se fotbolls-VM...Nästan viktigare än fullmånen till och med. Idag spelar visst Grekland sin första match, då kommer väl landet att stå stilla. 

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Fina bilder med lyktorna. Och visst håller vi tummarna för Grekland. Jag är relativt fotbollstokig så jag kommer att titta på en hel del matcher. Synd att en del spelas kl. 01.00, men jag tittar ändå några av dem. Visserligen har jag lite barnpassning den kommande veckan men jag kan sova ut senare. Vm i fotboll är något särskilt för oss som är intresserade. Och i dag kl. 19.00 blir det säkert dött på gatorna när Grekland spelar.

Ingalill sa...

Tyvärr så gick det ju inte så bra för kära Grekland, bättre chans nästa match.