Sidor

måndag 23 juni 2014

En försenad midsommar

Alla bloggar är fyllda av fina midsommarbilder, bilder på blommor, midsommarstänger, dansande barn och härliga picknickar. För midsommar kan ju vara just på det sättet när den är som bäst!
 Men min blogg har varit tyst och tom, inte en endaste liten blomma har ni kunnat hitta här, och anledningen är att jag firade midsommar - på sjukhus. Ett akut hälsoproblem däckade mej några dar, men nu är jag hemma igen. Så idag, den 23 juni, då vi förr i tiden firade midsommarafton, får ni en bild på min lilla midsommarstång och en bukett blommor som maken plockade på väg från jobbet för att välkomna mej hem.

Jag hade ett stort rum alldeles för mej själv på Naousas sjukhus - rena sviten - och varje morgon vaknade jag vid sextiden och försökte fånga soluppgången från fönstret - genom myggnätet! Man får göra det bästa av situationen...(Inga ljusa sommarnätter här, inte. Tyvärr!)

Jag låg alldeles vid fönstret och såg träden vaja utanför fönstret. Och nedanför kunde jag skönja den makedonska slätten. Men hur bra jag än hade det där så är det nu skönt att vara hemma. Och kanske blir det kransbränning i eftermiddag, vilket är den grekiska sommarsolståndstraditionen, återkommer i så fall...

9 kommentarer:

Ingrid sa...

Det är inte alls kul att ligga på sjukhus men att få ett rum för sig själv är ändå inte så dumt för det är väl sällan här i Grekland. Jag önskar dig ett snabbt tillfrisknande.
Och en så kär make du har som plockar blommor till dig! Det är minsann inte många som gör det numera. Som sagt, det är de små överraskningarna som gör livet så skönt.

Anonym sa...

Aldrig något nöje att ligga på sjukhus. Tur att det blev kortvarigt. En nyårsafton några år sen blev vi tvungna att ta katamaranen till Rodos för min man blev akut sjuk...vi såg fyrverkeriera alldeles utmärkt från fönstret, men hade nog hellre varit hemma...Hoppas du är frisk nu och att ni får lite sommarväder även i norra Grekland, ser på väderrapporterna att det är lite hur som helst med den saken.
Monica P

Birgitta Ryås sa...

Skönt att du är hemma igen! Kram!

Anonym sa...

Vill också önska dig ett snabbt tillfrisknande. Så skönt att vara hemma igen - och för oss, att du är i kontakt med oss igen...
/Lena

Grekland nu sa...

Ingrid - Nä, kul är det inte, men jag kan inte klaga på rummet i alla fall! Och maken plockar ofta blommor och sätter i vas här hemma, det är trevligt...
Monica - Som sagt, något nöje är det inte, framför allt är det långtråkigt. Och sommarvädret ska komma säger dom, men det är fortfarande lite hur som helst.
Birgitta - Ja, det är skönt! Jag ringer nån dag!
Lena - Tack! Och jag saknade bloggandet de där dagarna, men det funkar inte bra att göra inlägg på iPaden så det fick vänta.

Anonym sa...

Så trist att du varit sjuk,men det verkar ha varit en övergående sort! Jag måste säga att din man verkar vara en suverän person, det har jag länge observerat i dina bloggkommentarer. Hoppas ni får ett långt och fortsatt lyckligt liv tillsammans! Trevlig fortsättning på sommaren
Inga-Britt

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Jodå, maken är en romantiker som plockar blommor och tittar på stjärnorna...inte dumt alls! Tack för dina varma önskningar!

Mary Childs sa...

So sorry you were in the hospital. I missed your blogposts but just thought you were taking a little break...which I was doing last week, too. But I had no excuse! Hope you feel better.

Grekland nu sa...

Mary- Thank you, I feel better!