Sidor

måndag 9 juni 2014

Flera nyanser av grönt

Naturens egen symfoniorkester spelade på full volym för oss i morse, annandag pingst. Vi åkte upp till "Bara" i Seli, på ca 1400 meters höjd, och knappt hade vi kommit ur bilen förrän vi hörde göken som gol. Och sen följde den ena fågelsången efter den andra, både enskilt och i stämmor. Vi bara satt och lyssnade och ville knappt prata för att inte störa musiken.

Ingen av fåglarna kom dock med på bild. De gömde sej alltför väl uppe i trädens kronor. På den här platsen växer stora, knotiga och mycket imponerande barrträd med rejäla stammar att krama.
Och naturen skiftade i olika nyanser av grönt.
Och i gult! För det växte smörblommor överallt.
Det fanns också tydliga spår av nattens regnande.


Fler nyanser av grönt njöt vi av igår när vi drack kaffe uppe i Agios Nikolaos. Allt regn gör att det om möjligt är ÄNNU grönare än vanligt i år...


8 kommentarer:

Anonym sa...

Fina bilder på fin natur. Det är otroligt så det varierar här i geografiskt lilla Grekland. Sverige är avlångt och har stora klimatskillnader,det vet vi alla. Att samma gäller Grekland tror jag inte den vanlige ö-turisten känner till-hoppas att många läser det du skriver och blir nyfiken på resten av Grekland också!
Monica P

Grekland nu sa...

Monica - Precis som du säger, det här är en ganska ovanlig bild av Grekland som de flesta inte känner till! Men vi har den här naturen i överflöd och jag älskar den!

Anita Wag Agrimanaki sa...

Det ser så härligt ut!

Grekland nu sa...

Anita - Det VAR härligt! Vi brukar åka upp till en särskild bergstopp på annandag pingst, där det firas mässa, men i år fungerade inte skidliften så vi åkte till den här platsen istället. Det finns många fina platser på berget Vermion!

Birgitta Ryås sa...

Underbara fotografier - och upplevelser, förstås.

Grekland nu sa...

Birgitta - Ja, såna här naturupplevelser behöver man då och då!

Anonym sa...

Gud har välsignat Grekland med den rikaste floran i hela Europa, över 4000 arter. Tack för att du visar det okända, vackra, och vilda Grekland.
Vänliga hälsningar
Lars Kullberg

Grekland nu sa...

Lars Kullberg - ja, det är verkligen ett rikt land på många sätt! Och tack för att du uppskattar det jag visar av det okända och vilda Grekland!