Sidor

onsdag 4 juni 2014

Stör ej!

Sommarpratarna i P1 är presenterade - då ÄR det väl sommar, eller hur!? I alla fall i Sverige...för här hos oss strilar regnet från en gråvit himmel, det är bara 16 grader och den grekiska sommaren känns rätt avlägsen.

Nu har jag i alla fall tryckt ut listan med sommarpratare för självklart ska jag lyssna. Jag brukar lyssna i efterhand, när jag tar min vilostund på eftermiddan, med hörlurar på och med iPaden i famnen. Helst vill jag då sätta upp en skylt på dörren med "STÖR EJ", för då försvinner jag bort i en annan värld.

Men när jag läser namnen på listan så förstår jag att jag varit bosatt utomlands i 20 år, för det är många namn jag inte alls känner igen. Särskilt en massa artister som jag vet noll och inget om. En del av dem gick nog på dagis när jag bodde i Sverige... Tips på intressanta pratare tas gärna emot!


5 kommentarer:

Marcus sa...

Tycker själv att årets sommarpratare var ett mycket dåligt "startfält".

Jag skall själv lyssna på följande:
Croneman 24 juni-bra TV-krönikör i DN.

Jackelén 25 juni-gillar inte henne då hon försvagar svenska kyrkans roll i samhället men kan vara intressant att lyssna på.

Palmgren 6 juli- en utrikeskorre är alltid en favorit

Falkman 16 augusti- presentation överflödig för dig som musikälskare

Annars kan man alltid lyssna på gamla pratare i SR:s otroliga arkiv.

Steve sa...

Du behöver inte ha bott utomlands länge för att inte känna igen de flesta sommarpratarna. Säger jag som ändå upplever mig som hyfsat uppdaterad. Vid en första genomgång hittar jag ingen självklar att lyssna till.

Ingrid sa...

Och jag som bor utomlands sedan 1967 känner inte en enda när det gäller artister inom show business, bara från den gamla tiden. Kanske en och annan men mycket få. Antingen är de flesta gamla eller har de redan dött. Så är det bara.
Apropå sommaren. Visserligen visar almanackan att det är juni månad. Men var är värmen? Här i Florina är det faktiskt en del som satte på värmen för ett par timmar.

Grekland nu sa...

Marcus - Croneman och Palmgren känner jag inte till, men tack för tipset! Jackelén och Falkman ska jag självklart också lyssna på. Och du har rätt i att man ju faktiskt kan gå in i arkivet och lyssna på nån "gamling" också då och då!
Steve - Jaha, då behöver jag inte känna mej så utanför då!
Ingrid - De populära namnen inom artistvärlden ändrar sej också väldigt snabbt, idag stjärna, imorgon bortglömd, så det är inte lätt att hänga med i svängarna.

Anonym sa...

Utom de tidigare nämnda vill jag själv gärna tillägga bl.a. Inga-Lill Mosander, kanske Marianne Bernadotte, Åsa Larsson(hon är ju så bra författare) Björn Wahlroos (Finlands hatade och älskade moneymaker) samt Sofia Helin. Alla kan ju vara intressanta på sitt sätt, men förstås fastnar man vid personer man känner till av en eller annan orsak.
h. Inga-Britt