Sidor

torsdag 16 oktober 2014

Om en ruskig utflykt på berget Vermion

Dimma, ruskväder, vargar som ylar och  personer som försvinner . Och så ett mysigt timrat hotel som heter Sfendamos. Det är ingredienserna i den nya tv- serien "Η Εκδρομή" (utflykten) i ANT1 som började igår och som utspelar sej i en plats in the middle of nowhere . (Bild från ANT1).
 Och denna gudsförgätna plats är vårt berg Vermion utanför Naousa, och närmare bestämt byn Koutsoufliani eller Agios Pavlos som den också kallas. Där ligger verkligen "Sfendamos wood village" på riktigt.
Trogna läsare minns nog att jag skrivit om Sfendamos tidigare för det är ett ställe vi besöker ganska ofta. Det är goda vänner som driver det och de har berättat om oändliga timmars filminspelning under förra vintern, då hela teamet mer eller mindre bodde där.  En och annan Naousabo är också med på ett hörn. Som den lille killen i första avsnittet. Jag dricker kaffe med hans farmor varje lördag.
Det känns bra att serien behållit det riktiga namnet, för tänk vilken värdefull reklam det blir för både hotell och vårt fina berg.  Fast kanske kommer det att hända så många mystiska försvinnanden i tv-serien att ingen vågar åka dit sen?? Jag hoppas på det motsatta, men det återstår att se...

(För den som missade första avsnittet så går det att se på webben.)

Inga kommentarer: