Sidor

lördag 28 januari 2012

Lördagspladder

Lördag förmiddag. Slö start på dagen. Torghandel. Tunga kassar med frukt och grönsaker.

Lördag förmiddag. Promenad med maken på idrottsplan, varv efter varv. Trots nollgradig kyla och snö på berget har småkillarna fotbollsträning. Här gör inte fotbollen uppehåll under vintern, istället håller man upp under sommarens värmeperiod.

Lördag kväll - föreläsning om den så kallade Higgspartikeln, eller "Guds partikel" som den kallas ibland och som man försöker hitta i CERN:s partikelaccelerator. Helt obegripliga saker för mej som humanist, men kanske kan jag lära mej nåt nytt ikväll? Försöka duger.

Däremellan lördag middag - och vila tillsammans med boken "Bli frisk av dig själv. Upptäck och förbättra kroppens naturliga försvar", av Andrew Weil. Den boken hamnade i mina händer just nu när jag som bäst behöver den, tack vare en omtänksam vän. Och där ser jag att min lunch idag som består av lax, spenat, rucolasallad med linfrön och gojibär samt vitkålssallad är helt rätt. Ska genast duka fram...

3 kommentarer:

Marina pa Kreta sa...

Du påminde mej genom din bild att snart sätter ruljansen med fotbollsträningar/matcher igång igen.
I vårt samhälle står det mesta still under olivskörden, även träningar, men i dagarna sätter vi igång igen. Usch.
//fotbollsfrun

Tina sa...

Fotbollsbilden påminde mig om våra fotbollsträningar i Rio. Fast vi kryddade med även havsutsikt ovanpå bergsutsikten. :-D

Jag är intresserad om du har pratat med läkare om det där med kosten? Om de tror att det kan hjälpa dig i ditt läge? Jag är ju också väldigt intresserad av "nyttig" mat för jag är övertygad om det måste spela roll vad vi matar våra kroppar med. Ska leta upp den där boken och läsa.

Grekland nu sa...

Marina - Jaså, fotbollen är en del av ert liv...Men tänk att till och med den stannar upp när det är olivskörd, inte dåligt!!
Tina - Fina ställen att träna fotboll på, eller hur! Ang kosten så har jag inte pratat med någon läkare om den eftersom den kost jag följer de senaste två åren (där jag avstår från bl a rött kött, socker, vitt mjöl, och istället äter fisk, kyckling, bönor och massor med grönsaker) ligger väldigt nära det som dietister rekommenderar som hälsosam kost. Det är alltså inga konstigheter alls, skillnaden är bara att jag är väldigt noga med att VARJE DAG få i mej linfrön, blåbär, gojibär, gurkmeja, ingefära, granatäpple och annat som har mycket vitaminer och antioxidanter. Nu tror jag ju inte att man blir frisk från allting bara man äter rätt, men jag tror absolut på vikten av att stärka immunförsvaret och kroppens egen läkningsförmåga, något som beskrivs väldigt bra i den här boken. Läs den gärna, den finns i W&W-pocket!