Sidor

fredag 19 december 2014

Röken stiger tät


Dessa klara vinterdagar, strax före vintersolståndet, stiger röken tät från skorstenarna. Många har i krisens Grekland gått över till vedeldning igen, eftersom det är billigare än olja. Men det har sina sidor när man eldar med lite av varje, luften blir ohälsosam och ibland sveps stan in i en obehaglig lukt.En lukt av kris och dåliga tider.

Och solen den kikar fram någon gång vid halv 8-tiden på morgonen. Kortare än så här blir knappt dagarna, för snart vänder det ju.
Annars blir det, av lite olika anledningar, sporadiskt med blogginläggen just nu. Och kanske ni ändå inte har tid att sitta och läsa bloggar så här mitt i julförberedelserna....? Dessutom får vi besök från Sverige i helgen, vilket alltid är trevligt. Snälla människor i min omgivning har också försett mej med olika produkter som nog ska göra sitt för att höja den svenska julstämningen!


5 kommentarer:

Ingrid sa...

Lite svenska produkter är ju alltid gott att ha där hemma. I år var jag lat så det blev inga pepparkakor utan bara negerbollar och en apelsinkaka med kokos i. Även det är gott.
Än om eldningsoljan har blivit billigare så ryker det från skorstenarna även här i Florina, och kanske ännu mer än hos er. Tyvärr tillhör jag också dom som inte kan elda bara med olja utan det får bli emellanåt även med pellets.
Njut av Sverigebesöket och ha det så bra under helgen.

Anonym sa...

Här i Wales eldar en del också med kol, så den doften är inte riktigt bra.
Trevligt att få se lite julbilder från Grekland, både ute oh inne.
God Jul önskar Lena i Wales

Anonym sa...

En lugn och go´jul hoppas jag ni får, med eller utan snö...hos oss i sydöstra hörnet är det varmare ute än inne, tror jag, nu när solen ligger på. Inte många har eldningsmöjligheter, kanske de nyare husen har nån kamin eller öppen spis. Som gammeljajan sa: dom där månaderna går snart...
Monica P

GITTE GREECE sa...

Glædelig jul til dig og dine

Grekland nu sa...

Ingrid- ang pepparkakor så råkade jag få två stora burkar i år, så det kan vi frossa i. Hoppas ni får en fin jul!
lenaiwales- kan tänka mej att kol inte heller luktar så gott. God jul till dej också !
Monica - skönt för er att slippa tänka så mycket på uppvärmning. Önskar er en fin jul!
Gitte- tack detsamma!