Sidor

fredag 14 november 2014

Det handlar om perspektiv

Det är mycket som handlar om perspektiv här i livet. Om att se saker ovanifrån eller underifrån. Om att se glaset halvfullt eller halvtomt, ni vet. 
En annorlunda utsiktspunkt kan ge en helt ny vy av något som man är van att se. Som idag när molnen kröp ända ner i gränderna och jag tillsammans med goda vänner från Aten såg Naousa från ovan. Det kändes mäktigt.
Men mitt i det storslagna höll vi nästan på att trampa på den här lilla varelsen som kravlade sej fram genom de våta löven. Här kallar vi dessa ödlor för salamander, vet inte om det är deras rätta namn. Den var inte snabb alls, tvärtom kom vi fram till att den nog hade artros, inte undra på i den fukten...
Och floden Arapitsas vatten forsade fram med ovanlig kraft efter alla regn. Med iskallt och kristallklart vatten slingrade sej floden mellan de knotiga platanerna.

För övrigt så har TT nu kommit med en artikel om utgrävningarna i Amfipolis som publiceras i olika svenska media. Det var väl på tiden. Men varför välja en sån bild, när det finns så fina bilder på sfinxer, mosaik och karyatider? (tryck på länken om ni vill se)

5 kommentarer:

Inget nytt under solen sa...

Ja, det är intressant det där med perspektiv...
Mycket fina bilder på både stort och smått.
Intressant att också läsa om utgrävningarna.
Här är det riktigt vitt nu, snöar oavbrutet sedan igår kväll, men 0 gradigt...
Allt gott!

Ingrid sa...

Det är tur att du visar fina naturbilder från Naousa. Kan de svenska tidningarna inte visa bättre bilder från utgrävningarna? Inte behöver jag se en sådan stor sten och gubben med hjälmen på!

Anonym sa...

Vilken härlig salamanerbild! Kul funderingar ang perpektiv. Något att fundera mer över. Ha en bra helg ur alla perspektiv!

Unknown sa...

Apropå ditt inlägg 23 okt om medelhavsinstituten; läser på SVT text sid 109 idag att det finns hopp om en räddning! :)

Grekland nu sa...

Birgitta - Så nu har vintern kommit till er! Här är det bara dimma och regn, även det oavbrutet känns det som...
Ingrid - Haha, nej en "stor sten och en gubbbe med hjälmen på" känns lite fel när det nu finns så många andra fina bilder.
lenaiwales - Nu har jag fått veta att salamandern heter eldsalamander! Låter ännu mer exotiskt!
Magnus Franzen - Ja, jag har också läst att man tagit åt sej av kritiken, låt oss verkligen hoppas att de kan räddas!