Sidor

tisdag 11 november 2014

Parken klädd i höstdräkt

Gråvädren står på kö, men igår segrade solen i alla fall. Så då fick det bli en kort promenad i Naousas park. Den som ligger i stan och där man har utsikt över hela den makedonska slätten.
 Parken är klädd i höstdräkt och löven lyser i alla  upptänkliga röd-gul-bruna nyanser. Men det som ser så otroligt vackert ut i verkligheten blir sällan lika bra på bild.
Bänkarna framme vid utsikten hör till kärleksparens favoritplats.
Lite grönska finns det kvar ändå, mitt i allt det gulbruna.
Och marken är täckt av ett lövtäcke som man kan sparka i. Det låter och prasslar så härligt.
Längs med parken ligger Naousas strandpromenad. Jodå, vi har en sån, trots att vi inte har något hav. Det är här kaféer och tavernor ställer ut sina bord på sommaren. Nu är promenaden täckt av löv och borden undanställda.

Annars går mina tankar mest till yngste sonen som igår ryckte in i lumpen i den grekiska armén. Nio månaders bortkastad tid känns det som, men det är något som tyvärr måste göras...

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Visserligen tycker jag inte precis om hösten men ibland hittar man faktiskt fina färger bland naturen. Så länge vi har 10-12 plusgrader är vi nöjda här i Florina.
Längs ån Sakoulevas har vi också en liten "strandpromenad" med lite kaféer och tavernor.
Har din son både grekiskt och svenskt medborgarskap? Så han måste in i lumpen här i Grekland. Det är verkligen bortkastad tid i dessa tider när vi diskuterar om fred osv. Förr i tiden varade lumpen i 2 år, och ibland ännu längre. Tosigt!

Anonym sa...

Så det är inte lika enkelt som här då, att man kan rycka in eller låta bli nuförtiden, även hos oss med vår långa gräns mot öster? Hoppas dom får tillräckligt med mat åtminstone!

Grekland nu sa...

Ingrid - Färgerna i naturen hör väl till det bästa med hösten, tycker jag! Och 10-12 grader är helt ok. Sonen har dubbelt medborgarskap men måste ändå göra lumpen här, han kan inte välja. Tur i alla fall att det inte är 2 år längre...
Anonym - Nej, tyvärr, här måste alla göra sin militärtjänstgöring. Igår som var första dan fick dom lagad mat två gånger i alla fall...